Mellimplantátumok

Praxisomban minden esetben megbízható, kiváló minőségű mellimplantátumokkal dolgozom, melyre a gyártó élethossz garanciát nyújt, és rendelkezik az Európai Unióban kötelező FDA, CE minősítéssel. 

Ezek az implantátumok kohezív géllel töltöttek, felszínüket tekintve pedig texturáltak a biztosabb szövettapadás érdekében. Alakjukat tekintve az implantátumok lehetnek kerek, vagy csepp (anatómiai) alakúak.

Az implantátumok kiválasztása fontos, felelősségteljes feladtat, melyet minden esetben pácienseimmel közösen választunk ki, szigorúan figyelembe véve a testi adottságokat, valamint a páciens igényeit, valamint azt is, hogy a beültetendő implantátum izom alá, vagy mirigyállomány alá kerül.

A beültetett implantátumról pácienseim minden esetben megkapják a beültetett implantátumokról szóló garanciakártyát is, mely tartalmazza a beültetés idejét, a beültetett implantátum típusát, méretét, gyártási számát. Ezt a kártyát nagyon fontos megőrizni!

Az általam használt implantátumok a következőek:
• ARION
• NAGOR

ARION implantátum:
Az Arion implantátumokat a francia Laboratoires Arion cég gyártja, mely hosszú évek óta van jelen a piacon, 50 éve gyártja kiváló minőségű implantátumait.
További információ: http://www.laboratoires-arion.fr/

NAGOR implantátum:
A Nagor implantátumokat az Egyesült Királyságban gyártják 1979 óta. Rendelkezik ISO 13485 és az EN követelményekkel, CE minősítéssel (93/42/EEC), valamint az FDA minősítéssel is.
További információ: http://www.nagor.com/

Mindkét implantátum garancia feltételeiről a konzultáció során részletes tájékoztatást adok.
 
PIP Implantátum

Sajnos az utóbbi időben több rémhír terjed el a mellimplantátumokról, melynek egy része sajnos valós, a többségnek azonban nincsen valóságalapja.
Az utóbbi évek legnagyobb botrányát az úgynevezett PIP implantátum adta. Tevékenységem során szerencsére soha nem ültettem be senkinek PIP implantátumot, de több páciensemnél is segítettem a cserében.

MI IS AZ A PIP IMPLANTÁTUM?

A francia vállalkozás sajnos éveken keresztül forgalmazott szakadásveszélyes, helytelenül előállított, ipari szilikonnal töltött mellimplantátumokat, mely szakadás esetén komoly panaszokat, gyulladást okozott a szövetekben. Sajnos, mivel ezek regisztrációja sem nem volt megfelelő, így világszerte több ezer pácienst érinthet a probléma, akinek 2006 után, nem bevizsgált szilikonnal készült implantátum került behelyezésre.
Ezért minden esetben, akinek PIP implantátum került beültetésre, tegye meg a szükséges lépéseket!
Lehet, hogy az Ön implantátumaival semmi gond nincs, ilyen estben nincs semmilyen további teendő az évente ajánlott, és rendszeresen elvégzendő diagnosztikai vizsgálatokon kívül.

MI A TEENDŐ?

• Első és legfontosabb feladat felkeresni egy szakorvost!
• Nagyon fontos képi diagnosztika elvégzése (Ultrahang, Mammográfia)
• A konzultációra hozza magával leleteit, a beültetéskor kapott zárójelentését, a beültetett implantátumok igazoló kártyáját (ha van).

A konzultáció során természetesen minden további teendőt megbeszélünk az implantátumok cseréjére vonatkozóan!

További információ a www.eekh.hu oldalon