Bőrsebészet, bőrelváltozások eltávolítása

Minden ember testén megtalálhatóak különböző bőrelváltozások. Ezek lehetnek veleszületett, idő közben kialakult, balesetben vagy műtét során szerzett bőrelváltozások, hegek.

Ilyenek lehetnek például:

- anyajegyek
- szemölcsök
- fibrómák
- dermoid ciszták
- bőrkinövések
- keloidos hegek
- zsírcsomók (lipómák)
- atherómák.

Ezek eltávolítása lehet esztétikai vagy egészségügyi okból is. Nagyon fontos a testünkön levő bőrelváltozásokat folyamatosan figyelni! Egyes elváltozások időben való észrevételével és kezelésével sok későbbi kellemetlenségtől, nagyobb problémától óvhat meg bennünket.

A bőrelváltozásokat helyi érzéstelenítésben, a terület alapos fertőtlenítése után sebészi kimetszéssel pár perc eltávolítható. Erre azért van szükség, mert a kimetszett szövetet minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük.
A kimetszés során törekszem arra, hogy minél kisebb bemetszést ejtsek. A sebszélek összehúzéása speciális, nagyon finom varrófonállal, plasztikai öltéssekkel történik, mely a későbbiek során egy szinte észrevehetetlen, vékony hegek eredményez.

A beavatkozás ambuláns mivolta miatt pácienseim a kezelés után azonnal haza is mehetnek. A sebre steril kötés kerül, melyet a varratszedésig nem érheti víz. Varratszedésre 1 hét után kerül sor, mely után pácienseim visszatérhetnek korábbi életvitelükhöz.

További hasznos tudnivaló <<ITT>>